Turlar

Baştanbaşa Büyük Balkan Turu

31 Mayıs 2020 Pazar


KİŞİ BAŞI  359.99 € 

31 Mayıs - 7 Haziran 2020
Tur Süresi: 8 Gün, 7 Gece

Tur Güzergahı:

BELGRAD - SARAYBOSNA - MOSTAR - POÇİTEL - DUBROVNİK - KOTOR - BUDVA - İŞKODRA - TİRAN -OHRİD - RESNE - ÜSKÜP

31 Mayıs 2020 - Pazar

İstanbul - Belgrad

İstanbul havalimanı gidiş terminali acente deskinde buluşma. Air Serbia havayolları tarifeli seferi JU 803 sefer sayılı uçuş ile 15:40’da Belgrad’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 16:20’de varış ve ülkeye giriş işlemlerinin ardından alanda bekleyen özel aracımız ile Sırbistan`ın başkenti, canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuz başlıyor. Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi , Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme Belgrad`daki otelimizde.

1 Haziran 2020 - Pazartesi

Belgrad - Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından Saraybosna`ya hareket. Varis sonrasi asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Savaş Tüneli ve Vrelo Bosna turumuza (35 Euro) katılabilirler. İlk durağımız duygusal anlar yaşayacağımız yıkıcı savaşlar yaşanırken, Boşnak halkına nefes aldırmış iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve şehre giriş çıkışların yapıldığı Savaş Tüneli. Savaş Tünelinin ardından Bosna Nehrinin doğduğu yer olan Vrelo Bosna’yı ziyaret ediyoruz. Doğal bir park olan Vrelo Bosna’da ufak göller, dereler ve çınar ağaçlarının arasında doğanın muhteşem güzelliğine doyacaksınız. Geceleme Saraybosna`daki otelimizde. Akşam dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Boşnak gecesi (45 Euro) turumuza katılarak, enfes Boşnak yemeklerinin tadına bakabilir,  yerel müzisyenlerin çalacağı Balkan müzikleri eşliğinde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirler.

2 Haziran 2020 - Salı

Saraybosna - Mostar -Blagaj - Poçitel – Trebinje – Dubrovnik

Sabah kahvaltımızın gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Mostar’a hareket. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Blagaj turumuza katılabilirler (15 Euro)  Bu turumuzda Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından bir sonraki durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Gezi sonrası konaklama yapacağımız otelimize geçiş, oda dağılımı, yerleşme ve geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Balkanların en muhteşem şelalerinden olan Kravice Şelalesi turuna katılabilirler.(25 EUR). Dileyen misafirlerimiz Dubrovnik gece turumuza katılabilirler. (45 Euro) Lütfen dikkat Dubrovnik turumuza katılmak isteyen misafirlerimizin Geçerli bir Schengen vizesi yada Hırvatistan vizesi yada Yeşil Pasaporta sahip olmaları gerekmektir. Turumuz minimum 20 kişinin katılması durumunda gerçekleşebilmektedir. Bu turumuzda ilk olarak Hırvatistan`ın tatil cenneti Dubrovnik`e hareket. Dubrovnik panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi`ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turumuzun ardından serbest zaman ve otelimize geri dönüş.

3 Haziran 2020 - Çarşamba

Trebinje - Kotor - Budva – İşkodra

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ`a giriş yapıyoruz. Karadağ`daki ilk durağımız nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda StariGrad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva`nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Ardından zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur`lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan`ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola ve otelimize hareket. Geceleme İşkodra`da otelimizde.

4 Haziran 2020 - Perşembe

İşkodra - Tiran – Ohrid

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Arnavutluk`un başkenti Tiran`a varıyoruz. Akabinde şehir turumuz başlıyor. Bektaşiliğin Avrupa'daki merkezi sayılan Tiran şehir turumuzda 1789 Yılında yapımına başlanan ve 1923 yılında tamamlanan Ethem Bey Camii, İskender Meydanı, 19. yüzyılın başında inşa edilen Kaplan Paşa türbesi, Sekiz Sütünlu Türbe, Bilinmeyen 6 Anıtı, Tiran'ın sembolü 1821 yılında Ethem Bey tarafından yaptırılan saat kulesi, 1999 yılında işkodralı çocuklar tarafından isyan sırasında atılan kurşunların eritilmesiyle yapılan Barış Çanı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından serbest zaman ve Ohrid`de hareket. Varışa istinaden, Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Samoil Kalesi, St. Klement Manastırı ve St Pantelejmon Kilisesi, Sinan Çelebi Türbesi, Çınar Meydanı, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerlerden bazıları… Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Ohrid Tekne turumuza (10 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda Ohrid’i,  birde göl üzerinden izleyebilecek, nefes kesen manzaraları fotoğraflama şansı elde edeceğiz. Tekne turumuzun ardından konaklayacağımız otelimize varış ve geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlecek Balkan gecesine (35 Euro) katılabilirler. Rehberimizin Belirlediği Saatte Balkan Gecesi için Hareket ediyoruz. Yerel dans ve showlarla süslenmiş Balkan gecesi turumuzda akşam yemeğimiz ile birlikte eğlenceli bir gece geçireceğiz.

5 Haziran 2020 - Cuma

Ohrid – St. Naum - Resne - Manastır – Üsküp

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek olan St. Naum  - Resne – Manastır (45 Euro) kombine turumuza katılabilirler. Bu turumuzda ilk olarak Ohrid gölünün doğduğu yer olan ve muhteşen manzaralara sahip St. Naum Turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ardından Resne'ye hareket ediyoruz. İttihat ve Terakki'nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan Savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşmuş olan Resne'li Niyazi'nin Sarayını  ve Resne şehrini panoramik gördükten sonra Manastır'a doğru hareket ediyoruz. Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten`i, İshak Camiini, Yeni Cami`yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk`ün mezun olduğu Askeri İdadi`yi ve Atatürk Müzesi`ni ziyaret ediyoruz. Üsküp’e hareket, şehir turumuz başlıyor. Tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, taş sokakları ve tarihi binaları ile Baş çarşı, Vardar Nehri, Kale, 6. yy.dan kalma Taş Köprü, Davut Paşa Külliyesi, Mustafa Paşa Camii, Sultan Murat Camii, İsa Bey Camii, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Saat kulesi, Makedonya Meydanı, eski ve yeni tren istasyonları, hükümet binası, meclis, 17. yy.dan kalma St Spas Kilisesi, Rahibe Teresa Anıtı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize hareket ve yerleşme. Geceleme otelimizde.

6 Haziran 2020 - Cumartesi

Üsküp – Priştine – Prizren - Niş

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek tam gün Kosova (Priştina – Prizren) turumuza katılabilirler.(45 Euro) Turumuza otelimizden dünyanın en genç devletlerinden biri olan Kosova’ya hareket ile başlıyoruz. İlk durağımız Kosova Meydan Muharebesine sahne olan Kosova Ovası ve burada şehit düşen Sultan Murat Hüdavendigar türbesini ziyaret. Sonrasında Prizren’e hareket. Ülkede Türk nüfusunun en yoğun olduğu ve Balkanların en şirin şehirlerinden biri olan Prizren’de kent turu. Şadırvan Meydanı, Halveti Tekkesi, Sinan Paşa Camii, Bayraklı Cami ve Prizren Köprüsü ziyaretleri ve öğle yemeği molası. Ardından Priştine’ye hareket ve  varışa istinaden şehir turumuza başlıyoruz. Rahibe Teresa Caddesi, 15. yy.’da Sultan Beyazıt tarafından yaptırılmış Çarşı Camii, 19.yy. eseri olan saat kulesi, 1461 yılında II. Fatih Sultan Mehmed tarafından inşa edilen Sultan Murad Camii, Hamam, 16.yy.’da inşasına başlanıp 19.yy.’da tamamlanabilmiş Yaşar Paşa Camii, Kosova Bilim ve Sanat Akademisi olarak kullanılan 19. yy.’dan kalma Osmanlı konağı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimiyle beraber Niş’e hareket. Akşam saatlerinde otelimize varış. Yerleşmenin ardından yürüyerek kısa Niş şehir turumuz yapılacaktır. Geceleme otelimizde.

7 Haziran 2020 - Pazar

Belgrad - İstanbul

Sabah kahvaltımızın ardından odalarımızın boşaltılması ve Belgrad havalimanına hareket. Air Serbia Havayolları tarifeli seferi JU 802 sefer sayılı uçuş ile 11:55’te İstanbul’a hareket. Yaklaşık 1 buçuk saat sürecek uçuşun ardından 14:35’te İstanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimize veda ediyoruz.

Voli Centro, hava yolu şirketi ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçak tipi ve saatinin değişmesi mümkün olup, bu durum sözleşme anında bildirilmiş ve YOLCU SAAT DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİNİ KABUL EDEREK TURU SATIN ALMIŞTIR.

Rehberlik Hizmetleri: Rehber, çevre gezilerinde ve ekstra turlar sırasında gruba eşlik etmektedir. Programlarda belirtilen geziler rehberin inisiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi  bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin inisiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir.

Tur Programımız minimum 15 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur tüketicinin e-posta adresine gönderilecektir.

Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Tatil.com sorumlu tutulamaz. Tatil.com, Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

Uçuş bilgileri, tur rehberi bilgileri ve tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce tüketicinin e-posta adresine gönderilecektir.

Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 48 saat önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.

3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir

Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Tatil.com sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz

Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Şehir turları ve ekstra turlar, içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Ekstra tur fiyatları, içerik ve katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilir.

Programda ekstra olarak belirtilen geziler yeterli katılım olmaması halinde yapılamayabilir. Turların yapılamamasından Tatil.com sorumlu tutulamaz. Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Yol üzeri yapılacak olan ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kente girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Tatil.com sorumlu tutulamaz.

Zorunlu Sigorta: Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz.( Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.)

Seyahat Sigortası: Misafir dilerse ek ücret ödeyerek, bagaj kaybı, yaralanma veya hastalık nedeniyle tıbbi tedavi, sigortalının nakli, taburcu oluşu takiben sigortalının daimi ikametgâhına ve vefat eden sigortalının nakli vb. teminatlar için seyahat güvence paketi satın alabilir.

Bölgelerde verilen serbest vakit süreleri, müze ve ören yerlerinde verilen serbest vakitler turdan tura değişmekle birlikte, her gün düzenli olarak tur rehberi tarafından misafirlere bildirilmektedir. Profesyonel Kokartlı Tur Rehberi, ilgili güne ait programı en iyi bilen kişi olduğundan, gezi noktalarına ve müze açılış saatlerine göre programını belirleyip, buna uygun saatte depar verecektir. Tura katılan her misafir, tur rehberinin bildireceği bu saatlere uymayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır. Her misafir program akışını aksatmamak ile mükelleftir. Otelden çıkış saatleri konusu da, bu duruma paralel olarak ayni şekilde belirlenmektedir. Otellerde genel olarak uygulanmakta olan, 14:00 Giriş – 12.00 çıkış saatleri uygulaması, geçerli değildir. Otelden çıkış saatleri 08.00 dır. Ancak programın yoğunluğuna göre rehber bu saatte değişikliğe gidebilir. Böyle bir durumda, yeni saat Profesyonel Kokartlı Tur rehberi tarafından, bir gün öncesinde misafirlere bildirilmektedir.    

UÇAK BİLETİ

IATA havayollarının iç ve dış hat uçak biletleri. Uçak bileti almanın en kolay yolu!

İncele

OTEL REZERVASYONU

Tatil otelleri, şehir otelleri, yurtiçi ve yurtdışı otelleri, sizin için en uygun seçenekler...

İncele

YURTİÇİ & YURTDIŞI TURLAR

Yurtiçi ve yurtdışı birbirinden kaliteli turlar sadece sizin için özel olarak hazırlandı.

İncele

VİZE HİZMETLERİ

Vize başvurularınız için en kapsamlı ve en pratik bilgileri sizler için hazırladık.

İncele